NOVI CITROËN BERLINGO FURGON: UDOBNOST GOSPODARSKOG VOZILA TEHNOLOŠKI OPREMLJENOG PO VAŠOJ MJERI!

Klasično lako gospodarsko vozilo, Citroën BERLINGO, lansirano 1996., proizvedeno u više od 1,5 milijuna primjeraka i namijenjeno poslovnim korisnicima, prepušta pozornicu trećoj generaciji nazvanoj Berlingo Furgon. Poput verzije osobnog vozila, novi Berlingo Furgon pripada sasvim novoj generaciji u pogledu stila i opreme. Robustan i potpuno usklađen s identitetom Marke, ima veću ponudu opreme koja pruža udobnost i modularnost. Krojen po mjeri kako bi se prilagodio svim zanimanjima, dolazi u veličinama M ili XL te ispunjava očekivanja kupaca ponudom dviju verzija nazvanih „Worker” i „Driver” koje se razlikuju po svojoj filozofiji i uporabi, podvozju, razini opreme ili oblogama. Savršen je i učinkovit partner svim poslovnim korisnicima zahvaljujući velikom tovarnom kapacitetu, lakoći pristupa i različitim mogućnostima konfiguracije uz kabinu Extenso® ili produljenu kabinu. Novi Citroën BERLINGO FURGON koristi novu platformu za bolje upravljanje, te veću udobnost i sigurnost. Uzburkao je svoj segment time što je opremljen s 20 tehnologija za pomoć u vožnji i 4 tehnologije za umreženost, kao i motorima najnovije generacije, kao što su novi dizelski motor 1.5 BlueHDi, benzinski motor 1.2 PureTech, ili pak automatskim mjenjačem EAT8. Novi Berlingo Furgon počet će se prodavati na hrvatskom tržištu u prvom kvartalu 2019.

Iako novi Berlingo u izvedbi osobnog vozila stiže u prodaju krajem godine, marka Citroën danas predstavlja treću generaciju modela Berlingo u njegovoj verziji za poslovne korisnike, nazvanu novi Berlingo Furgon. Tržište za poslovne korisnike činilo je 9,7 % tržišnog udjela marke Citroën u 2017. u Europi što je stavlja na drugo mjesto s više od 72.000 vozila. Postigao je još veću vjerodostojnost u segmentu furgona u kojem je Citroën uvijek utirao put mitskim siluetama modela 2CV, C15, Berlingo, te je u njega uveo i prvi dizelski motor, prvi teretni prostor integriran u vozilo i prva tri prednja mjesta. Novi Berlingo furgon nastao je iz te bogate baštine te označava ponovnu proizvodnju najprodavanijeg modela.

Citroën Berlingo je referentni model za poslovne korisnike u „praktičnom smislu” i ključan model svojeg segmenta na koji su se tijekom vremena primjenjivale inovacije. Od svojih početaka, u svijetu je proizvedeno više od 1,5 milijuna modela, od kojih je 1,3 milijuna u Europi i više od 470.000 u Francuskoj. Berlingo će 2017., kao ključan model, imati rekordnu godinu u Francuskoj s više od 27.000 registriranih vozila, što je rast od 4 % u odnosu na 2016. S već više od 8.000 registriranih vozila, što je povećanje od 25 % u prvom tromjesečju 2018., sam Berlingo danas predstavlja 40 % registriranih gospodarskih vozila marke CITROËN te je najbolje prodavano gospodarsko vozilo Marke. Vrlo ambiciozna treća generacija novog modela Berlingo Furgon, koji će se početi prodavati krajem 2018. nastavlja nizati uspjehe.

Ukratko, novi Citroën BERLINGO FURGON pruža:

01. – ČVRSTA I SUVREMENA IKONA:

Citroën koji je izumio siluetu s integriranim teretnim prostorom nastavlja svoju priču s furgonom koji je moderniji nego ikad. Novi Berlingo furgon svim poslovnim korisnicima nudi jedinstven oblik i robustan stil.

 • Novi Citroën Berlingo furgon ima robustan i zaštitnički stav. Drukčijeg je oblika zbog vjetrobrana pomaknutog prema naprijed te povišenog i kraćeg prednjeg bloka, osobito zahvaljujući tome što je naprijed upotrijebljena platforma EMP2 kojom se omogućuje kraći prednji prevjes.

 • Posebni prednji kraj, kojim se jamči više zaštite u svakodnevnoj vožnji, usklađen je s identitetom marke CITROËN i starijeg brata modela Jumpy.

 • Silueta fluidnih linija posebno je oblikovana na strani, a stražnji kraj iznimno je funkcionalan.

 • Robusnost i praktičnost povećava unutrašnjost koja je dizajnirana za poslovne korisnike, osobito armaturnom pločom kao u zrakoplovu u koju su ugrađene mnoge korisne tehnologije.

02. – UDOBNOST „PO MJERI”: GOSPODARSKO VOZILO KROJENO ZA SVE VAŠE POTREBE

Inspired by Pro” kao idealan partner poslovnim korisnicima, novi Citroën Berlingo furgon naglašava svoje prednosti i pruža rješenja prilagođena svakom zanimanju.

 • Usredotočuje se na izvedbu po mjeri te dolazi u dvije veličine: M i XL, od 4,40 m odnosno 4,75 m.

 • Ispunjava očekivanja kupaca nudeći im dvije posebne verzije „Worker” i „Driver” koje se razlikuju svojom filozofijom i upotrebom.

 • Svestranost i modularnost vidljive su u kabini Extenso® za 3 osobe (prvi red) i u produljenoj kabini koja se može prilagoditi za prijevoz do pet putnika (prvi i drugi red).

 • Nudi najpametnije osmišljen dizajn kako bi se olakšala svakodnevna vožnja uz izniman pristup stražnjem dijelu putem vrata prtljažnika ili dvokrilnih vrata, klizna bočna vrata, brojne korisne pretince i korisnu nosivost (do 1000 kg), pri čemu zadržava širinu između unutarnjih blatobrana kako bi se izravno mogle utovariti dvije europalete.

03. – UDOBNOST FURGONA KOJI PRIMJENJUJE NAJBOLJE IZ SVOJEG VREMENA

Suvremeni novi Berlingo furgon drži korak s osobnim vozilima. Nudi istinsku udobnost u vožnji i optimalnu sigurnost:

 • Najbolje znanje i umijeće marke CITROËN primijenjeno je na posebno ugođen ovjes kako bi se osigurala udobnost.

 • Nova platforma osmišljena je da pruži najprikladniji odgovor: koristeći se najboljim znanjem i umijećem, furgon nudi bolju opremu uz primjenu platforme EMP2 na prednjem dijelu kojom se osigurava bolje upravljanje i pruža više tehnologija.

 • Rijetka razina tehnologije u segmentu s ugrađenih 20 sustava za pomoć koji će olakšati vožnju, kao što su indikator preopterećenja i sustav Surround Rear Vision, koji su jedinstveni u svim segmentima gospodarskih vozila, head-up zaslon u boji, električna parkirna kočnica, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje, aktivno sigurnosno kočenje i četiri tehnologije za povezivanje kao što su Citroën Connect Nav i mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona.

 • Motori posljednje generacije koji su istodobno učinkoviti i snažni: dizelski motor 1.5 BlueHDi, benzinski motor 1.2 PureTech i uvođenje automatskog mjenjača EAT8.  

Motori posljednje generacije

Ova treća generacija gospodarskog vozila ima dinamično držanje ceste i nudi klijentima najbolji užitak u vožnji i optimizirane troškove uporabe.

 • Gama benzinskih motora 1.2 PureTech :

– PureTech 110 S&S BVM6

– PureTech 130 S&S EAT8* dostupan od drugog polugodišta 2019

 • Gama dizelskih motora 1.5 BlueHDi :

– BlueHDi 75 BVM

– BlueHDi 100 BVM

– BlueHDi 100 S&S BVM

– BlueHDi 130 S&S BVM6 ili EAT8

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Duljina : 4,40 m veličina M / 4,75 m veličina XL

Širina : 2,10m (s otvorenim retrovizorima)

Visina : 1,80m veličina M / 1,85m veličina XL Worker

Korisni obujam : 3,3 m3 veličina M / 3,9 m3 veličina XL i s kabinom Extenso do 3,8 m3 u veličini M i 4,4 m3 u veličini XL

Korisna nosivost : do 1000 kg veličina M / do 950 kg večina XL

Maksimalna duljina teretnog prostora : 1, 81 m veličina M / 2,16m veličina XL

Maksimalna masa prikolice : do 1500 kg