Novi Citroën C3 Aircross, koji će biti lansiran na hrvatskom tržištu tijekom prosinca, već je zabilježio više od 20.000 narudžbi u Europi. Nova ofenziva proizvoda pokazala se uspješnom u smislu prodaje, a još je više naglašena modelom C3 Aircross, koji je upravo osvojio pet zvjezdica na strogom Euro NCAP 2017 testu. Bodovi potvrđuju brojne kvalitete i privlačnost ovog pravog kompaktnog SUV modela!

  • NOVI KOMPAKTNI SUV C3 AIRCROSS: 5 Euro NCAP ZVJEZDICA

Novi Citroën C3 Aircross, u čiju se karoseriju duljine 4,15 m udobno može smjestiti petero putnika, potvrdio je svoju kvalitetu osvajanjem maksimalnog broja zvjezdica na zadnjem ispitivanju koje je provela organizacija Euro NCAP. Novi model osvojio je pet zvjezdica zahvaljujući odličnim rezultatima u svim kategorijama, čime je dokazana kvaliteta dizajna modela C3 Aircross u pogledu pasivne sigurnosti, sigurnosti pješaka i bogate ponude tehnologija za pomoć u vožnji.

Ukupna ocjena, detaljno analizirana u nastavku, nagrada je za trud uložen u razvoj kompaktnog SUV-a Novi Citroën C3 Aircross i sveobuhvatnu ponudu opreme za udobnost i sigurnost.

  Zaštita odraslih putnika: 32,6 bodova, odnosno 85 %

Frontalni sudar s preprekom = 7,8 bodova od 8

Frontalni sudar sa zidom = 7,7 bodova od 8

Bočni sudar = 8 bodova od 8

Udarac u stup = 7,5 bodova od 8

Trzajne ozljede = 1,6 bodova od 3

Osmišljen kao pravi životni prostor, topao i vedar, C3 Aircross svakako jamči sigurnu okolinu. C3 Aircross za upravljačem pruža dojam pravog SUV-a i donosi vrhunske vozne osobine. Vozač i putnici osjećaju se sigurno i uživaju u vrhunskoj razini zaštite.

  Zaštita djece: 40,5 bodova, odnosno 82 %

Novi kompaktni SUV C3 Aircross namijenjen je mladim parovima, mladim roditeljima ili djedovima i bakama, stoga se ističe vrhunskom razinom zaštite djece.

  Zaštita pješaka: 27,0 bodova, odnosno 64 %

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross okretan je u gradu, spreman i za pustolovine na svim podlogama te prati suvremene životne stilove i pruža dojmljivu razinu zaštite pješaka.

  Sustavi za pomoć u vožnji: 7,2 boda, odnosno 60 %

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross osmišljen je u skladu s programom Citroën Advanced Comfort® kako bi svako putovanje bilo jednostavnije i sigurnije zahvaljujući intuitivnim tehnologijama koje omogućuju bezbrižnu i sigurnu vožnju. Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross opremljen je s čak 12 sustava za pomoć u vožnji i sigurnost, korisnih u svakodnevnoj uporabi. 

  • NOVI KOMPAKTNI SUV C3 AIRCROSS: 12 SUSTAVA ZA POMOĆ U VOŽNJI

Novi kompaktni SUV Citroen C3 Aircross ima na raspolaganju 12 sustava za pomoć u vožnji: Grip Control® s funkcijom Hill Assist Descent (pomoć kod vožnje na strmom spustu), Sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, Head-up display u boji, Prepoznavanje prometnih znakova i ograničenja brzine, Automatsko upravljanje dugim svjetlima, Kamera za pomoć pri vožnji unazad, Park Assist, Sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, Sustav za nadzor mrtvog kuta, Upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača, Rano upozorenje na nadolazeći sudar te Otključavanje i pokretanje motora vozila bez korištenja ključa.

Za još više informacija posjetite službeni Citroen Youtube kanal:

YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLL-i7w3LAKoDYxOlk4sS_bIBvUuSOFJof