CITROËN već 100 godina svojim kupcima nudi pristupačna vozila, a u 2020. ponudit će im pristupačna električna vozila. Marka kreće u pohod na tržište električnih vozila predstavljajući svoj novi potpis „Inspirëd By You All” i svoj tehnološki podvig: novi SUV C5 Aircross Hybrid. Premijerno predstavljen na Salonu automobila u Bruxellesu u siječnju, ovo tiho gradsko vozilo s punjivim hibridnim motorom u klasi ë-Confort, obilježava prijelaz na proširenu gamu koja će, uz učinkovite i snažne motore s unutarnjim izgaranjem te posebna električna vozila, nuditi i potpuno električna vozila i vozila s plug-in hibridnim motorima. CITROËN će u 2020. u gamu dodati 6 električnih vozila te će na taj način vozila s niskim emisijama biti dostupna svima. Svi novi modeli koje će Marka staviti na tržište imat će i električne izvedbe, što je pokazatelj doprinosa marke CITROËN odgovornoj energetskoj tranziciji čiji je cilj ima najvećem broju kupaca u središtu tržišta ponuditi vozila nadahnuta navikama samih kupaca, u svakom segmentu i na svakom tržištu.

Iako se već dokazao kao uzor u pogledu udobnosti zahvaljujući novim ovjesima s progresivnim hidrauličnim graničnicima®, sjedalima Advanced Comfort i 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji, SUV C5 Aircross ovom izvedbom s plug-in hibridnim motorom zakoračuje u novu fazu programa Citroën Advanced Comfort®:

    • BEZ KOMPROMISA: vožnja nadahnuta navikama naših kupaca, bez emisije CO2 u svakodnevnoj upotrebi pri potpuno električnoj vožnji (50 kmi dometa) i s neograničenim dometom na dugim putovanjima zahvaljujući benzinskom motoru.

    • TIŠINA U VOZILU: u ovom tihom urbanom vozilu vožnja u električnom načinu rada odvija se u potpunom miru, u ugodnom interijeru, bez trzaja i bez vibracija.

    • VRHUNSKO ISKUSTVO VOŽNJE: uzbudljive performanse dobivene zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, čime se postiže sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je trenutno dostupan.

    • INTUITIVNOST: dobro opremljeno, intuitivno i ugodno okruženje, koje uključuje automatsko upravljanje načinima vožnje, jednostavno punjenje i portal specijaliziranih internetskih usluga.

Novi C5 Aircross SUV Hybrid odlikuje se vrhunskom modularnošću te je zbog toga najsvestranije vozilo u svom segmentu: tri zasebna stražnja sjedala, klizna, sklopiva i podesiva po nagibu te obujam prtljažnika u rasponu od 460 l do 600 l, najveći u kategoriji.

Zahvaljujući dometu od 50 kmi u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/kmi i potrošnji od 1,7 l / 100 kmi prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke CITROËN zahvaljujući plug-in hibridnom motoru koji objedinjuje konkurentnu tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe.

 Novi C5 Aircross SUV Hybrid proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes La Janais, a izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem već su prodane u više od 100 000 primjeraka.

Plug-in hibridni model SUV C5 Aircross Hybrid prvi je plug-in hibridni model marke CITROËN u okviru strategije Core Model Strategy kojom se planira do 2025. postići da cijela gama ima električnu izvedbu, pri čemu će se svake godine uvoditi novi električni modeli.

S proširenom ponudom električne mobilnosti CITROËN ispunjava očekivanja i privatnih i poslovnih kupaca koji žele dobro osmišljenu mobilnost i kontrolu nad troškovima upotrebe.